Как да си направим ароматна свещ? А ароматна свещ с масла ДоТерра?

Здравейте, приятели на натуралните продукти!

В този кратък текст ще ви подскажа идея да си направите сами ароматна свещ. Защо сами, а не да си купите от магазина? Защото най-вероятно държите да използвате натурални продукти, с които да пазите личното си здраве и околната среда.

Защото в момента повечето хора работят с намалено работно време и могат да отделят няколко минутки за да направят нещо приятно за окото и полезно за здравето.

И така, да не губим време!

Ароматната свещ аз обичам да правя от соев и пчелен восък. Двата восъка са абсолютно натурални и не вредят по никакъв начин нито на здравето, нито на околната среда. За фитил (сега ви издавам една малка тайна) използвам … канап! Обикновен канап, който гори чудесно, а и се намира лесно.

И понеже следвам моята баба, безценна баба, която на всичко намираше приложение втори, даже и трети път… за моите фитилчета аз съм събрала метални пластинки, които да държат самото фитилче изправено.

За направата на една свещ ще ви трябват:

  • 30 гр чист пчелен восък
  • 60-70 гр соев
  • восък
  • 3 гр етерично масло
  • един фитил (след малко ще ви покажа как се прави)
  • едностъклено бурканче, което да побира поне 100 мл

И така… подгответе восъците и ги поставете в подходящ огнеупорен съд. Сложете този съд в друг огнеупорен съд, който да напълните с вода около 2 см. Поставете съда с восъка в съда с вода и всичко на котлона, за да го загреете.

След като восъците ви се стопят, премахнете ги от котлона. Извадете съда с восък и го оставете малко настрани, за да поизстине. Пчелният восък се топи на около 70 градуса, оставете градусите да паднат до около 50.

Добавете етеричното масло.

Поставете фитила, регулирайте го и го закрепете, за да стои в центъра, докато налеете восъка и той се втвърди.

Съвет: За по-бързо втвърдяване на восъка, работете в по-хладно помещение.

Оставете свещта ви да се втвърди за няколко часа и вечерта можете да си я запалите!

Свещи с ДоТерра масла

Можете да си направите терапевтична свещ с маслата на ДоТерра. ДоТерра предлагат няколко масла, които са особено подходящи за момента. Аз използвам ОнГард всяка есен и пролет, тъй като това е бленда от етерични масла с антибактериалн действие и ни предпазват от грипни състояния.

Също така много добро е маслото от лимонена трева, лавандула, чаено дърво.

За да направите своята терапевтична свещ, използвайте някое от тези масла.

За да се сдобиете с восъци и етерични масла или направо с комплект за свещи, можете да поръчате от формата за заявка или да ми пишете на фейсбук страницата на Красива.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.