Сапун Козе мляко и коприна

Нека да видим “защо козе мляко?”…

Това е млякото, което съдържа най-големи количества калции, калий, мед, манган, големи количества витамин А, витамин В6. Освен това козето мляко се понася добре от хора, които не могат да консумират краве мляко, заради липсата на протеина алфа s1 казеин, който причинява различни видове непоносимост към млякото.

За кожата: наличието на всички тези витамини и микроелементи спомага за поддържането на добър вид на кожата, заглажда тена и поддържа здравия вид.

Сапуните, които се приготвят с козе мляко, съдържат млечна киселина, която помага на кожата да се отърве от мъртвите клетки.

Коприна: копринените протеини и аминокиселините, които влизат в състава им правят кожата гладка и стегната, хидратират я и изглаждат фините бръчици. Коприната има свойството и да възстановяват клетката. Освен това копринените протеини изравняват нивото на рН и защитават кожата от UV-лъчите.

Козе мляко и коприна е богат натурален сапун, един от любимите ми. Приготвен с кокосово масло, два вида зехтин, конопено масло, масло от бабасу, масло от карите, какаово масло, масло от жожоба, минерална вода, козе мляко, копринени протеини, каолин, етерично масло от иланг-иланг.

2 comments

  1. […] използвам, са моите. За косата ми най-много ми харесва сапун с козе мляко и коприна, въпреки, че използвам и аргановият с канела, тъй като […]

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.